Uitreiken

06/05/2013 > borduren, exposeren, fotograferen, naaldvilten > Door:

In juni 2012 ben ik rond een yoga bal gaan vilten. Ik wilde nog een extra werk maken in de serie: Kijken en bekeken worden. Tevreden was ik niet dus het werk bleef een half jaar liggen. Het werd geen mooie ronde vorm, als een wereldbol, maar een ingezakte ronde vorm als een ingestorte schaal. Ik ben er in maart 2013  repen van gaan snijden die als een spiraal krulden. Eigenlijk prachtig maar hoe nu verder… De plastic tie wraps gaven me de mogelijkheid verbindingen te maken tussen het puur natuurlijke materiaal en de man-made materials. (Een onderscheid wat in de textielwereld veel gemaakt wordt). Het werd een spannende combinatie en met een professionele foto ( Helen van Dijk:  www.helenvandijk.nl ) )van dit werk ben ik ook door de eerste ronde van de Zomerexpo gekomen. Jammer genoeg niet door de finale ronde dus het werk is niet te zien in het Gemeentemuseum in den Haag deze zomer. Opgehangen doet het werk wat het moet doen; een verbinding maken tussen hemel en aarde, tussen natuurlijke vachten van een schaap en de fabrieksmatige productie van plastic. Het een kan niet zonder het ander en reikt toch uit naar de hemel.

 

1-13-IMG_0009 1-IMG_0092 2-vW-15 3-vW-17 4-vW-19 5-IMG_0099 6-DSCN6887 7-DSCN6888

Delen:

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

« |